Gyakran ismételt kérdések

Közbejött valami? Amennyiben szeretné lemondani vagy módosítani foglalását, azzal a weboldallal kell kapcsolatba lépnie, amelyen a foglalást intézte. Annak érdekében, hogy minél gyorsabban intézkedhessen, kövesse a következő tippjeinket:  

  • Készítse elő a foglalási visszaigazolási számot és azt, hogy mely fizetési módot választotta.
  • Ellenőrizze le a foglalási weboldal ügyintézési óráit.
  • Értesítse őket.
  • Az elérhetőség általában a weboldalak alján található.

A beérkező levelek fiókja üres és még mindig nem kapta meg a foglalási visszaigazolást?  Mielőtt kapcsolatba lépne közvetlenül a foglalási weboldallal, itt talál néhány hasznos tippet arról, hogy mi a teendő.

  • Indítson keresést az e-mailjei között az utazására vonatkozó keresőszavakkal.  Mivel az is előfordulhat, hogy az e-mail a levélszemét vagy kéretlen levelek mappába érkezett.
  • Megtalálta? Tartsa kéznél a foglalási visszaigazolás számát!  Ha már épp ezzel foglalatoskodik, mentse el a szállás elérhetőségeit egy olyan helyre, melyről nem fog elfeledkezni.  A felkészülés az utazásra sok részletre kiterjedhet.

Továbbra is kapcsolatba szeretne lépni a foglalási oldallal, de nem emlékszik, hogy melyiken foglalta le szállását?  Megértjük, ha túlságosan elvonta a figyelmét egy kedvezményes ajánlat lefoglalása.  Ahhoz, hogy beazonosítsa, mely foglalási oldalt használta, használja a következő hasznos tippeket:

  • Próbálja meg visszanézni a böngészője előzményeit arra a napra, amikor a szállást foglalta.  A foglalási oldal neve rögtön a trivagóé után kell hogy következzen az előzmények között. 
  • Ha a foglalási oldal már feldolgozta a foglalás után járó kifizetést, akkor a neve megjelenik az Ön hitelkártyájának, PayPal vagy banki értesítőjének a kimenő fizetései között.

A kérdés érthető.  Mivel az ApartLak egy árösszehasonlító weboldal, így nem veszünk részt a foglalási folyamat lebonyolításában, csupán az ideális szállásokat gyűjtjük össze kedvező árakon.  Megjelenítjük és összehasonlítjuk különböző szállásfoglalási oldalak különböző ajánlatait, de nem veszünk részt az Ön és bármely szállásfoglaló oldal vagy szállásadó között létrejövő megállapodásban.  Ennek megfelelően, nem tartunk fent adatbázist a foglalási oldalakon végzett tranzakciókról, így sajnos nincs hozzáférésünk a foglalásához, ezért se módosításokat nem tudunk végezni azon, sem adatokat nem szolgáltathatunk arról. 

Szerencsére a foglalási weboldal segítségére lehet ezzel kapcsolatban.  Amennyiben szeretné felvenni a kapcsolatot az Ön által használt szállásfoglaló oldallal, az elérhetőségi adatok általában a foglalási visszaigazolás alján találhatók.  Emellett, a szállásfoglaló oldalak rendelkeznek egy elérhetőségi oldallal, ahol több mint valószínű, hogy minden kapcsolatfelvételi adatot megtalál, beleértve a szállásfoglaló oldal ügyfélszolgálatának telefonszámát is.