Programok gyerekeknek

Ebben az 1300 négyzetméteres “játszóházban” a gyerekek több mint 100 kiállítás és játék segítségével, szórakoztató és izgalmas módon ismerkedhetnek a fizikával. Az információs anyagok angolul is elérhetők. A Csodák Palotájábanminden az interaktivitásról szól, így senki nem veszekszik a gyerekekkel, ha megfognák vagy játszanának a kiállított tárgyakkal, sőt!

Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 9:00-19:00, hétvégén 10:00-20:00
Belépő: felnőtt: 2200 Ft, gyerek: 1700 Ft

1222 Budapest, Nagytétényi út 37-43.

 

Miniversum  tulajdonképpen Budapest és Magyarország néhány jellemző, kicsinyített tája. A rafinált terepasztal 1:100 arányban kicsinyíti le a valóságos helyeket, így madártávlatból figyelheted az óriási épületeket és utakat. Emellett temérdek interaktív eleme is van a kiállításnak: irányíthatod a forgalmat, nappali világosságból éjszakai sötétségbe boríthatod a várost, illetve hang- és fényeffekteket próbálgathatsz.

Nyitva tartás: minden nap 9:00-19:00 (kivéve december 24-26.)
Belépő: 14 éves kor felett: 1900 Ft, 3 – 14: 1300 Ft, 3 éves kor alatt: ingyenes, családi belépő: 4900 Ft

1061 Budapest, Andrássy út 12.

Budapesten belül számos helyen találkozhatunk a legkülönfélébb állatokkal, de kétség sem férhet hozzá, hogy mind közül a Fővárosi Állat- és Növénykert az egyik legjobb. Testközelből figyelhetsz meg az óriási orrszarvúktól a vad oroszlánokon át az aprócska vízicsikókig mindenféle állatot.

Nyitva tartás: Részletes információkért látogass el az állatkert honlapjára.
Belépő: felnőtt: 2500 Ft, gyerek: 1800 Ft
Hasonló lehetőségek: A Margit-szigeten is található egy mini állatkert, amely tavasztól őszig látogatható. Szarvasokra és szabadon barangoló furcsa madarakra is bukkanhatsz itt, sőt még a pónilovaglást is kipróbálhatod. Ha már a szigeten jársz, tegyél egy kört a bringó hintóval!1146

Budapest, Állatkerti körút 6-12.

Ha kevesebb időtök van vagy több a program, akkor érdemes a déli irányba utazni a Haller utca irányába, mert a sodrás miatt erre sokkal gyorsabb. Észak felé (Újpest v. Római-part) közel két órás is lehet az út. Érdemes utazás előtt megnézni a BKK oldalát, mert a Duna állása befolyásolja a megállókat. Alacsony vízállásnál több helyen nem tudnak a hajók kikötni. 

Belépő: Hétköznap bérlettel ingyenesen használható, 6 éves kor alatt ingyenes. Ha nincs bérletetek, akkor 750 Ft egy útra a jegy felnőtteknek, 550 Ft gyerekeknek. Hétvégén nem érvényesek a bérletek, mindenkinek jegyet kell vennie. Ha nagy a tömeg, nem biztos, hogy felfértek a hajóra és a következő elég sokára érkezik.

Magyarország első tematikus élményparkja. Egyedülálló módon idézi fel és kelti életre a középkori Magyarországot: mesterek, színészek, harcedzett lovasok és íjászok közreműködésével.

Az Élménybirtok egész évben látogatható, a reggeltől estig tartó időutazás során kortól és nemtől függetlenül, gyermek és felnőtt egyaránt megtalálja a számára legizgalmasabb elfoglaltságot, időtöltést. A Puchner Kastélyszállót az Élménybirtokkal külön bejárat köti össze. Így vendégeink kerülő nélkül, a lehető legrövidebb úton léphetnek be a középkorba.

A tematikus élményparkok világszerte egy-egy témakört – mint például történelmi kor, mesék, különféle játékok – elevenítenek meg, kor- és történethű környezetet kialakítva egy nagy kiterjedésű zárt területen. Sokak szerint hasonlít ez a vidámparkokhoz, melyben némileg van igazság. Viszont az élményparkok általában többet jelentenek, és többet nyújtanak a látogatóknak, mint a hagyományos értelmezésben használt vidámparkok.

A 7,5 hektáron elterülő élménybirtok területileg 5 nagy egységre tagolódik: a Mesefalu, az Óváros, a Főtér, a Reneszánsz Palota és a Lovagi Küzdőtér. A közel 35 építményben műhelyek, boltok, vendéglátó egységek és képzésre, foglalkozások megtartására alkalmas helységek kerültek kialakításra.

Elérhetőség:

E-mail:
info@elmenybirtok.hu
vendeg@elmenybirtok.hu

Telefonszámok: 
+36-72 / 459-546 
+36-72 / 459-547 
+36-72 / 459-548 

Facebook: 
www.facebook.com/elmenybirtok 
www.facebook.com/puchnerbirtok 

Postacím: 7346 Bikal, Rákóczi u. 22.
Faxszám: +36-72/459-549

A Katica Tanya Élményközpont egy 12 hektáros élményparadicsom gyermekes családok, iskolai és óvodás csoportok, baráti társaságok és munkahelyi csapatok számára.

Itt található Közép-Európa legnagyobb száraz, fedett 7 pályás óriás csúszdaparkja, ahol a 4.5 és 6.5 méter magas csúszdákon a szabadesés érzését is megtapasztalhatják látogatók.

2018 tavaszán adták át a „Kalandbarlangot”, amely épületben helyet kap 12 db 8 méter magas mászófal, egy 7 pályás trambulin park, 2 pályás családi minibowling pálya és két tucat a kreativitást, ügyességet és csapatmunkát fejlesztő játék.

Az Élményközpont meghatározó eleme a Tóparti attrakciók. Itt található Európa legnagyobb fából készült labirintusa, amelyből nem elég megkeresni a kiutat, de a bolyongás során négy betűt is össze kell gyűjteni. Nagy melegben igazi frissítő élmény a vizes játszótér, a lufi csúzli, kellemes szórakozást nyújtanak a csónakok és vízi biciklik, a mozgáskoordinációt fejlesztik a kézi kompok és a pontonhíd. A megmaradt energia levezetésére kiválóan alkalmas a trambulinpark, ugráló dombok.

Ha extra adrenalinra vágysz, akkor ki kell próbálnod a kültéri csúszdaparkot, ahol 3 pályán 5, 7.5 és 10 méter magasból csúszhatsz le fánkokban, akár 30 km/h-s sebességgel.

XIII. századi palánkvár egy időutazásra csábít. Tavasztól őszig minden hónapban belekóstolhatunk a középkori lovagok életébe. Mellette helyezkedik el a kontinentális Európa legnagyobb hajítógépe, amelynek működtetésében akár a vendégek is részt vehetnek. Tavasztól őszig szombat esténként a tüzesgolyó-hajítás fantasztikus látványt nyújt!

Telibe-Találda egy szivacslövő játék, amely remek lehetőséget nyújt családi, és csapatmérkőzések lebonyolítására.

A három erdei kötélpályát minden korosztály igénybe veheti felkészültségtől, fizikai állapottól és bátorságától függően. A gyerekek a „pöttöm”, a „tizenéves”, és a „bátor” pályán bizonyíthatnak. A még extrémebb élményekre vágyók kipróbálhatják a Dunántúl leghosszabb, 190 méteres „adrenalin” lecsúszóját.

A Katica Tanyára látogatók negyven féle háziállattal, őshonos magyar fajokkal ismerkedhetnek meg testközelből. Elődeink szokásai a hétvégéken elevenednek meg tehénfejés, kenyér- és langallósütés, tréfás népi játékok és kézműves foglalkozások keretében.

Elérhetőség:
Katica Tanya
7477 Patca, Faluvég
Telefon: +36 30 411 6002
E-mail: info@katicatanya.hu
Honlap: www.katicatanya.hu